fbpx

Pressemeddelelse: Hollandske Qics udvider til det skandinaviske marked med overtagelsen af danske ProjectFlow

Haag, 20. februar 2024 

Qics, en førende hollandsk leverandør af software til Professionel Services Automation (PSA), annoncerer overtagelsen af ProjectFlow, en dansk softwareleverandør inden for projekt- og porteføljestyring (PPM) og tidsregistrering. Sammenslutningen af de to virksomheder, som driver virksomhed på nært beslægtede markeder, vil resultere i en stærk markedsposition i Nordvesteuropa og danne et solidt grundlag for yderligere internationalisering. Opkøbet er det første køb, som Qics har foretaget siden indgåelsen af det strategiske samarbejde med Main Capital Partners (“Main”) for 2 år siden.  

ProjectFlow A/S, som blev grundlagt i 1999 og har base i Odense, udvikler og leverer et projekt- og porteføljestyringsværktøj ved navn ProjectFlow 365 til kunder i både Danmark og Norge. ProjectFlow A/S har mere end 80 kunder, hvoraf omkring to tredjedele opererer inden for den offentlige sektor. De resterende kunder er aktive inden for forskellige vertikale sektorer, herunder Københavns Kommune, BITZER Electronics A/S, GLS og Skattestyrelsen. Virksomheden har i øjeblikket 16 fuldtidsansatte.   

Qics, som er et hollandsk softwarefirma med hovedkontor i Katwijk i Holland og et udviklingskontor i Slovakiet, er en førende leverandør af PSA-software . Med mere end 350 kunder, herunder ICT- og SaaS-virksomheder som xxllnc og BCS, revisionskunder som Joanknecht og Londen & Van Holland og sundhedssektoren som Proteion og Vierstroom Hulp Thuis, gør Qics det muligt for virksomheder inden for konsulent- og rådgivningsvirksomheder samt sundhedssektoren at realisere deres digitale transformation gennem intelligente SaaS-løsninger, der omfatter planlægning, tidsregistrering, fakturering og forretningsanalyse. Qics har mere end 30 fuldtidsansatte, er førende på PSA-markedet og fremmer effektivitet og innovation for de mange kunder.

Synergi mellem produktpakkerne

Qics og ProjectFlow indgår et strategisk partnerskab og udnytter synergien mellem produktpakkerne og virksomhederne inden for projektstyring. Samarbejdet kombinerer den skalerbare software fra ProjectFlow, der er kendt for sin fleksibilitet med moduler som dokumentstyring og integration med Jira og Microsoft 365, med Qics’ skalerbare best-of-breed-løsninger inden for tidsregistrering, planlægning, fakturering og forretningsanalyse. Overtagelsen af ProjectFlow giver ikke kun fordelagtige muligheder for mersalg, da Qics’ moduler til fakturering og forretningsanalyse direkte vil være tilgængelige for ProjectFlows kundebase og omvendt. Denne synergi styrker også den samlede produktpalette, der giver mulighed for at dække både styring af interne og eksterne (fakturerbare) projekter. Denne strategiske bevægelse positionerer Qics til betydelig vækst og innovation midt i det konkurrenceprægede landskab for IT- og SaaS-kunder.  

Markedsledende aktør i Nordvesteuropa

Ved at kombinere ProjectFlow’s stærke position på det danske marked for software til projekt- og porteføljestyring med Qics’ etablerede position i Holland, er den fælles virksomhed klar til at blive en nøglespiller inden for projektstyring i Benelux og Skandinavien. Qics’ geografiske tilstedeværelse giver ProjectFlow mulighed for at udvide sin tilstedeværelse i Benelux og drage fordel af den høje udbredelse af Microsofts produkter. Derudover kan den nye virksomhed drage fordel af Mains ekspertise inden for internationalisering og skalering af salg.  

Karsten Ley Poulsen, partner og direktør for ProjectFlow, siger: “Det strategiske samarbejde med Qics markerer et nyt og spændende kapitel for ProjectFlow. Vi ser frem til at integrere vores skalerbare projekt- og porteføljestyringsværktøj med Qics’ bedste løsninger og dermed skabe et stærkt tilbud til vores kunder. Dette samarbejde udvider ikke kun vores marked til nye kundegrupper, men også vores evne til at levere innovative løsninger inden for projektstyring.”  

Eddy Plasier, administrerende direktør for Qics, tilføjer: “Overtagelsen af ProjectFlow styrker Qics’ nuværende tilbud og positionerer os godt for yderligere vækst inden for ICT, SaaS og andre markeder både i Holland og Skandinavien. Vi ser frem til at arbejde sammen med deres entusiastiske team om moderne løsninger til projektstyring i bredeste forstand og er overbevist om, at vores fælles kundebase vil drage fordel af dette samarbejde.”  
 
Ivo van Deudekom, investeringsdirektør hos Main, afrunder: “Den strategiske udvikling er en naturlig udvikling for Qics, hvor projektstyringsværktøjer udvides med projektporteføljestyring (PPM) og samtidig inkluderer de skandinaviske lande. Synergierne mellem Qics og ProjectFlow er tydelige i kraft af komplementære funktioner, kundegrupper og geografisk fokus. Overtagelsen af ProjectFlow skaber en kraftfuld enhed, der er klar til at levere innovative løsninger og styrke vores tilstedeværelse inden for projektstyringsmarkedet. 

Om Qics 
https://www.qics.nl/  

Qics blev grundlagt i 2000 og er en virksomhed med cirka 30 medarbejdere, der betjener over 350 kunder nationalt og internationalt fra kontorer i Katwijk og Slovakiet. Den mangfoldige kundebase inkluderer erhvervsservicevirksomheder inden for revision (som Lansigt Accountants og Belastingadviseurs og Vermetten Accountants en Adviseurs), konsulentvirksomhed (som Verdonck, Klooster & Associates og House of Performance), IT (som Ximedes og xxllnc) og sundhedssektoren (som Vierstroom Hulp Thuis og Florein Zorg). Kernen i Qics’ portefølje udgøres af tre robuste SaaS-løsninger: QicsMilestones, QicsDashboards og Assist Planner. QicsMilestones faciliterer planlægning, tidsregistrering og fakturering for konsulent- og rådgivningsvirksomheder, som fakturerer deres tid, mens QicsDashboards gør det muligt at oprette rapporter i Microsoft Power BI. Assist Planner bruges af organisationer, der yder sundhedsstøtte. Med i øjeblikket 20.000 brugere adskiller alle Qics-produkter sig ved deres brugervenlighed, effektive og attraktive design samt skalerbarhed.

Om ProjectFlow 
https://www.projectflow.dk/  
 
ProjectFlow er en dansk virksomhed, grundlagt i 1999 med base i Odense, som udvikler og leverer et projekt- og porteføljestyringsværktøj. ProjectFlow udvikler og leverer SaaS-produktet ProjectFlow 365 til kunder i Danmark og Norge. ProjectFlow 365 bruges til projekt- og porteføljestyring, ressourcestyring og tidsregistrering. Det er tæt integreret med Microsoft 365 produkter. ProjectFlow har i øjeblikket mere end 80 kunder, hvoraf omkring to tredjedele opererer inden for den offentlige sektor. De resterende kunder er aktive inden for energi/forsyning, produktion, finans og professionel service. Kunderne er for eksempel Evida, Sundhed.dk, Danske Spil, Københavns Kommune, Søstrene Grene, GLS og Skattestyrelsen. Virksomheden har i øjeblikket 16 fuldtidsansatte. 

Om Main Capital Partners 
https://www.maincapitalpartners.com 

Main Capital Partners er en førende softwareinvestor i DACH, Benelux, Skandinavien og USA. Main har 20 års erfaring med at styrke softwarevirksomheder og arbejder tæt sammen med de forskellige teams af ledere i sin portefølje som strategisk partner for at opnå kontinuerlig vækst og skabe større og konkurrencedygtige softwaregrupper. Som førende softwareinvestor, der forvalter private equity-fonde i Nordvesteuropa og Nordamerika, har Main 70 medarbejdere, der arbejder fra kontorer i Haag, Düsseldorf, Stockholm, Antwerpen og et tilknyttet kontor i Boston. Main har mere end 2,2 mia. EUR under forvaltning og vedligeholder en aktiv portefølje på mere end 45 softwaregrupper. I den underliggende portefølje arbejder mere end 12.000 medarbejdere. 

Afsenderen af denne besked er Main Capital Partners.  

For mere information kan du kontakte: 

Main Capital Partners 
Ivo van Deudekom 
+31 6 38 22 95 60 
ivo@main.nl