fbpx

Pressemeddelelse: Qics udvider sin tilstedeværelse på markedet for projekt- og porteføljestyring (PPM) med strategisk opkøb af Fortes

Haag, 29. februar 2024 

Qics markerer sin anden tilføjelse siden partnerskabet med Main Capital Partners for to år siden, og annoncerer købet af Fortes, en prominent projekt- og porteføljestyrings (PPM) softwarespecialist. Efter det nyligt annoncerede opkøb af den danske PPM-virksomhed ProjectFlow, bygger opkøbet af Fortes yderligere på Qics’ strategiske vision om at udvide sin ekspertise inden for projektportefølje og strategisk porteføljestyring. Samarbejdet mellem Qics og Fortes resulterer i et kombineret ‘best-of-breed’ udvalg af software, der fører til en endnu mere fuldendt produktpakke af funktioner, som kan leveres til deres eksisterende og fremtidige kunder.   

Fortes blev etableret i 1997 og leverer en komplet softwareplatform til projektporteføljestyring, der gør det muligt for kunderne at optimere deres forandringsledelse og strategiske planlægning på C-niveau. Softwaren giver komplet indsigt i kapacitet og fremskridt, samtidig med at omkostninger og risici minimeres. Fortes stærke markedsposition understøttes af en stor kundebase, som softwaren er medvirkende til, såsom Friesland Campina, Vopak og Belastingdienst (den hollandske skattemyndighed). 

Som et resultat af de komplementære tilbud fra Qics og Fortes, vil kombinationen understøtte kunder med en endnu mere komplet produktpalette af funktioner og en bred vifte af integrationsmuligheder. Baseret på ProjectFlows ekspertise i Microsoft-integrationer og yderligere understøttet af Fortes’ nuværende udvikling af et nyt komplementært softwareprodukt, Fortes 365, vil sømløse Microsoft 365-integrationer være af fortsat betydning i den kombinerede strategi fremadrettet. Kunder forventes desuden at nyde Qics’ dybt rodfæstede Power BI-dashboard-funktioner inden for det kollektive PPM-tilbud. Dette vil gøre det muligt for kunderne at udnytte data på tværs af systemer/projekter og til at facilitere omfattende porteføljerapportering med indsigt i fremdrift og omkostninger for både interne og eksterne projekter. 

Eddy Plasier, CEO for Qics, kommenterer: “Vores ambition om at blive international driver dette samarbejde. Ved at integrere Fortes og ProjectFlow i vores strategiske vision udvider vi ikke kun vores PPM-løsninger, men bidrager også aktivt til vores vækst i nordvesteuropa. Denne alliance positionerer os til at kunne betjene en breder kundebase, og styrker vores forpligtelse til at lever fremragende projekt- og porteføljestyringsløsninger.” 

Sander Nijenhuis, grundlægger af Fortes, tilføjer: “Dette partnerskab understreger synergien mellem Qics og Fortes, der kombinerer vores styrker for at tilbyde en holistisk forandringsstyring og planlægningsløsning. Samarbejdet forbedrer vores kollektive evne til at imødekomme de forskellige krav fra både offentlige og private kunder, som styrker vores position som ledere i det udviklende nordvesteuropæiske PPM-landskab.” 

Ivo van Deudekom, investeringsdirektør for Main Capital Partners, konkluderer: “Da Qics tager et milepælstrin med tilføjelsen af Fortes, er vi begejstrede for yderligere at forbedre evnerne og væksten i den kombinerede virksomhed. Vi tror på Fortes’ styrker inden for strategisk porteføljestyring og porteføljeledelse på C-niveau udgør et stort springbræt for Qics’ videre vækst mod at blive en førende spiller i det nordvesteuropæiske PPM-landskab.” 

Om Qics 
www.qics.nl/  

Qics blev grundlagt i år 2000, og er en dynamisk virksomhed med over 50 ansatte og kontorer i Katwijk, Odense og Slovakiet. Qics udvikler software til intern og ekstern projektstyring (inklusiv PPM), kendt for at skille sig ud for deres brugervenlighed, effektive og attraktive design, og internationale skalerbarhed. Qics betjener en bred kundebase på ca. 450 kunder på nationalt og internationalt niveau. Kunderne omfatter erhvervsserviceudbydere inden for regnskab (dvs. Lansigt revisorer og skatterådgivere og Vermetten revisorer og rådgivere), rådgivning (dvs. Verdonck, Klooster & Associates og House of Performance), IT (dvs. Ximedes og xxllnc), sundhedssektoren (dvs. Vierstroom Hulp Thuis og Florein Zorg), med desuden en stærk position i den offentlige sektor (Københavns Kommune, GLS og Skattestyrelsen). 

Om Fortes
www.fortesglobal.com/  

Etableret i 1997 og med hovedkontor i Enschede, er Fortes en førende leverandør af strategisk projektporteføljestyringssoftware. Platformen er designet til at accelerere strategiske forandringer og give omfattende indsigt og greb om fremskridt, allokeret kapacitet, omkostninger og risici. Med over 20 ansatte, har Fortes været en nøglespiller i branchen i over to årtier. Virksomheden betjener en mangfoldig kundebase på over 120 kunder og over 100.000 brugere verden over. Selvom roderne er i Holland, har virksomheden kunder i Belgien, Tyskland, Australien, Canada og Storbritannien, hvilket viser Fortes’ tilpasningsevne på tværs af forskellige sektorer. Virksomhedens kundebase omfatter kommuner, statslige institutioner, virksomheder og sundhedsorganisationer. 

Om Main Capital Partners 
www.maincapitalpartners.com 

Main Capital Partners er en førende softwareinvestor i DACH, Benelux, Skandinavien og USA. Main har 20 års erfaring med at styrke softwarevirksomheder og arbejder tæt sammen med de forskellige teams af ledere i sin portefølje som strategisk partner for at opnå kontinuerlig vækst og skabe større og konkurrencedygtige softwaregrupper. Som førende softwareinvestor, der forvalter private equity-fonde i Nordvesteuropa og Nordamerika, har Main 70 medarbejdere, der arbejder fra kontorer i Haag, Düsseldorf, Stockholm, Antwerpen og et tilknyttet kontor i Boston. Main har mere end 2,2 mia. EUR under forvaltning og vedligeholder en aktiv portefølje på mere end 45 softwaregrupper. I den underliggende portefølje arbejder mere end 12.000 medarbejdere. 

Afsenderen af denne besked er Main Capital Partners.  

For mere information kan du kontakte: 

Main Capital Partners 
Ivo van Deudekom 
+31 6 38 22 95 60 
ivo@main.nl